Riihimäellä robotiikan opetussuunnitelma ja jatkumo perusopetuksesta korkea-asteelle

Riihimäen sivistysjohtaja Esa Santakalliolla on kaksi koulutusta:

Robotiikkaopetus Riihimäki 2030 strategiassa
klo 12.00-13.15

Eteläsuomalaisen keskisuuren kaupungin elinvoima ei ole itsestään selvyys edes Suomen merkittävimmällä Helsinki Tampere kasvukäytävällä. Elinvoimaisuutensa turvaamiseksi kaupunkien ja kuntien on pystyttävä löytämään omat vahvuutensa ja määrittelemään tulevaisuuden kehittämispäämääränsä. Riihimäen kaupunkistrategissa yhdeksi kehittämisen kärkihankkeeksi on valittu robotiikka. Kaupungin tavoitteena on luoda ja toimeenpanna Riihimäellä robotiikkaopetuksen koulutuksellinen jatkumo perusopetuksesta ammattikorkeakouluun. Alustuksessa esitellään Riihimäen kaupunkistrategia sekä robotiikan opetuksen kehittämistä, päämääriä ja toteuttamista kaupunkistrategia.

Eheyttävä Robotiikan opetussuunnitelma käytännössä
klo 14.00-15.00

Riihimäellä on ensimmäisenä Suomessa laadittu ja käynnistetty kaikkia peruskoulun 1.-9. luokan oppilaita koskeva robotiikan opetussuunnitelman toimeenpano. Kaupungin sivistys ja hyvinvointilautakunnan hyväksymä robotiikan opetussuunnitelma jakautuu kaikille yhteisiin opintoihin, valinnaisaineopintoihin sekä kerhotoimintaan.
Riihimäellä robotiikkaa opetetaan kaikille yhteisinä opintoina perusopetuksen 1.-7. luokilla vähintään kaksi tuntia viikossa yhdeksän viikon ajan.
Kuluvana lukuvuonna oppilas voi opiskella robotiikka yhden viikkotunnin laajuisena valinnaisaineen perusopetuksen 5. ja 6. luokilla. Syksystä 2018 oppilaalla on mahdollisuus valita robotiikkaa valinnaisena oppiaineena perusopetuksen 8. ja 9. luokilla 2+2 viikkotunnin laajuisina opintoina, joista hän saa oman numeron perusopetuksen päättötodistukseensa.
Alustuksessa kerrotaan Riihimäen kaupungin perusopetuksen robotiikan opetuksen lähtökodista, oppimisympäristövalinnoista, opetussuunnitelman rakenteesta ja alkuvaiheen toimeenpanokokemuksista.

Kommentit

Suositut tekstit